Скликати позачергову сесію Рівнеради для вирішення земельного питання на Пагорбі Слави закликають на сторінці "Захистимо Рівне" у Фейсбуці місцеві активісти.

Зокрема, Дмитро Якимець стверджує, що початок забудови на Пагорбі Слави викликав велике обурення у рівнян. Тому закликає усіх небайдужих запропонувати міському голові скликати позачергову сесію і розглянути це важливе питання. Хоча влада й запевняє, що усі процеси там законні, бо земля надана в оренду ще у 2008 році.

Навпроти Рівне нської обласної лікарні будують триметровий паркан [ФОТО]

Активіст впевнений, договір оренди можна розірвати, а рішення відмінити. В будь-якому разі, місто потребує діалогу з цього питання і буде зовсім не зайвим, якщо міські депутати скажуть своє слово з цього приводу.

Цікаво, що й досі достеменно не відомо, що ж таке почали будувати на місці колишніх громадських туалетів.

Що будують навпроти Рівне нської обласної лікарні? [ВІДЕО]

Коментар начальника міського управління земельних відносин Василя Парчука:

"У 2008-му році трохи більше 8 соток землі Пагорба Слави на сесії міської ради було передано в оренду фірмі "Офіс-Дизайн". Після цього міськрада уклала із ними договір про цю оренду. Земля виділялась виключно для будівництва об`єкта громадського призначення. Тобто, багатоповерхівки там бути не має, лишень щось на кшталт кафе, ресторану тощо. Поки ж про плани будівельників влада міста не знає".