Півтисячі броньованої техніки та півтори тисячі іншої, вже кілька тижнів базується на рівненському загальновійськовому полігоні. Тут тривають навчання 51 окремої механізованої бригади з міста Володимира-Волинського. Резервісти та професійні військові вчаться працювати та жити разом. Як облаштували побут захисники вітчизни та як тривають навчання?

Молодший сержант Андрій Легкобит родом з села Орищі Волинської області. У квітні 2011-го звільнився з військової служби. Два тижні тому отримав повістку з військкомату й опинився на Рівне нському полігоні. У наметі таких же мобілізованих 25 чоловік. Наймолодшому 19, а найстаршому - 37. Андрій каже: живуть мирно, хоч хлопці й з різних областей.

До побуту у польових умовах на рівненському полігоні звикають понад 5 тисяч чоловіків. Більшість із них - резервісти. Їх, як і Андрія мобілізували кілька тижнів тому. Вони проходять бойове злагодження, тобто вчаться працювати в команді, пригадують як стріляти. Поки у них щодня нове, хоч і невелике, бойове завдання.

Господарська частина служби, кажуть військові, на полігоні відійшла на другий план. У пергу чергу - практика. Цивільні ж підтримують і матеріально і морально.

Попри всю готовність, найчастіше на полігоні лунає: "Військові - це наймиролюбивіший народ. Вони менше всіх хочуть воювати". А ще сподіваються на здоровий глузд політиків, що навчання залишиться лише навчанням й з полігону хлопці роз'їдуться по домівках.