Як на Рівненщині крадуть бурштин. Та що робити? щоб це припинити. Все це у документальному фільмі "Бурштинова могила". Сьогодні короткометражку презентували у Рівному. Автори стрічки запевняють, що природі нанесена фатальна шкода на сотні років. А все - через бурштин.

Це кадри з фільму "Бурштинова могила". Автори стрічки запевняють, природі Рівне нщини завдана величезна шкода. А все через мільйони гривень, які заробляли чиновники, депутати та криміналітет на видобутці бурштину. В долі були всі - окрім місцевих мешканців.

Автор фільму депутат Рівне ради Олександр Лащук. Каже, чиновники при Януковичу заробляли шалені гроші від незаконного видобутку бурштину. Проте, і за нової влади нічого не змінилось.

Присутні на презентації фільму правоохоронці запевняють, роблять все для того, аби зупинити незаконний видобуток бурштину. Проте, чинне законодавство не дозволяє їм повноцінно виконати свої обов'язки.

Присутні на презентації запевняють, для того щоб припинити процес незаконного видобутку бурштину потрібно приймати відповідні закони, частина з яких уже зареєстровані у Верховній раді України. Проте парламентарі з їх ухваленням чомусь не поспішають.