Також чиновника позбавлено права обіймати посади, наділені владними та організаційно- розпорядчими функціями строком на 3 роки, 7 рангу державного службовця та конфісковано половину майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

За апеляцією державного обвинувача апеляційним судом Рівне нської області скасовано вирок суду першої інстанції та ухвалено новий, відповідно до якого голову однієї із районних державних адміністрацій Волинської області визнано винним і засуджено за ч. 4 ст. 368 КК (одержання хабара в особливо великому розмірі) до 8 років позбавлення волі.

А також чиновника позбавлено права обіймати посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки, 7 рангу державного службовця та конфісковано половину майна.

Відповідно до фактичних обставин справи, чиновник вимагав та отримав у 2012 році від приватного підприємця 25 тисяч доларів США за виділення останньому земельної ділянки площею 2 гектари для ведення сільського господарства.

Додатково: Державний обвинувач прокуратури Рівне нської області не погодився із вироком суду першої інстанції, яким посадовця було засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на протязі 1 року та з конфіскацією 2/3 майна. В обґрунтування своїх вимог прокурор зазначив, що судом недостатньо прийнята до уваги підвищена суспільна небезпека й корупційна складова дій підсудного, що дискредитує державні органи.