Більше 15 років мешканці будинку на вулиці Соборна 187 зі страхом очікують на весну. Коли тане сніг, у всіх трьох квартирах будинку зі стелі біжить вода. Дерев’яне перекриття даху майже повністю згнило.

Найгірша ситуація у помешканні пані Тамари.

Однак, і письмові відповіді, в яких з року в рік жінці дають надії на ремонт покрівлі, залишаються лише письмовими відповідями. Декілька років тому на стелі взагалі утворилась дірка. Згнили й провалились усередину квартири дерев’яні балки перекриття даху. Зробивши фотографії пані Тамара звернулась до Антимонопольного комітету. Це трохи допомогло. Щоправда не надовго.

Аби квартиру менше заливало пенсіонерка піднімається на горище і у місцях найбільшого протікання розставляє каструлі, миски та відра. Та цим ситуацію не вирішиш. Адже чітко видно не лише дірки у шиферному покритті, а й протрухлі балки. Кілька десятків років тому у будинку була пожежа, говорить пані Тамара. ЇЇ наслідки видно і нині. Спалені балки укріпили дошками. Якщо це можна назвати укріпленням.

Одна з центральних опор посередині майже струхла. У квітні минулого року спеціально створена комісія встановила, що будинок потребує капітального ремонту даху. Однак, коштів на нього у міській скарбниці немає.

Якщо комунальники не знайдуть 300 тисяч гривень, стільки необхідно на ремонт даху, Громадський контроль допомагатиме мешканцям таки готувати позов до суду.