Мобілізацію місцевого масштабу оголосили на Рівненщині. Захищати добровольців просять конкретно нашу область та її кордони. Усе через ситуацію у східних областях. Рішення про створення загонів громадської самооборони прийняли ще вчора на екстренному засіданні президії облради. А вже сьогодні хотіли заслухати від силовиків як же воно виконується.

Навчати стріляти загони самооборони на рівненському полігоні нині не можна, запевняють військові членів президії Рівне нської облради. Переконують, нині там вже тривають навчання.

Серед тих, хто тренується на Рівне нському полігоні, кажуть військові, чимало мобілізованих цивільних, зокрема з нашої області. Громада ж наполягає: навчати молодь тримати зброю в руках потрібно вже і зараз. Адже потім може бути пізно.

Не шукати нових, а задіяти вже існуючі громадські формування для забезпечення порядку - іще одна пропозиція. Мовляв, саме вони відповідають певним критеріям та мають проходити тренування зі зброєю.

Де шукати охочих записатися у загони громадської самооборони - іще одне питання. Вирішили його не відразу, хоч відповідь, здавалось, на поверхні. Врешті домовились: військові передадуть міліцонерам контактні дані зареєтрованих в області 1,5 тисячі добровольців.

Саме у міські, районні та сільські відділи міліції тепер треба звертатися охочим вступити у загони громадської самооборони. Сформованим групуванням військові готові провести, якщо не повноцінні навчання, то хоч короткі тренінги про поводження зі зброєю.