Про те, щоб транслювати сесію міської ради в Інтернеті, "Видавничий дім "ОГО" клопотав ще минулого місяця. Тоді депутати обіцяли вивчити таку можливість на комісіях та засіданнях фракцій. Минув місяць, та до спільного знаменника вони так і не дійшли.

Більше того, навіть не внесли питання до порядку денного сесійного засідання. Зрештою його все ж обговорили та, на подив журналістів, більшість депутатів виступили проти трансляції. Аргументи звучали різні.

Більше того, депутати зауважують, що міська рада й сама може проводити подібні трансляції. Але не пояснюють, чому раніше цього не зробили. Натомість ініціативу "ОГО" дехто розцінив як монополію. Відтак вирішили створити спеціальну комісію, яка вивчить це питання.

Були серед членів засідання і прихильники мультимедійних технологій. Першим на підтримку трансляції виступив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Поділяє позицію керманича міста й голова бюджетної міськради Сергій Паладійчук.

Керівництво "Видавничого дому "ОГО" обіцяє розпочату справу довести до кінця і все ж показати рівнянам, як працюють їхні обранці.

Чи спостерігатимуть користувачі Інтернету за перебігом сесії Рівне ради, стане відомим уже наступного місяця. Видавничий дім "ОГО" обіцяє прийти з необхідною технікою і на наступне засідання. Журналісти переконані: пряма трансляція сесій міськради — лише питання часу.