У Рівному хочуть комуністів та регіоналів хочуть позбавити їхніх партійних офісів. Таку пропозицію на сьогоднішньому засіданні сесії Рівнеради висловив керівник Правого сектору в області. Водночас, законних підстав виселяти політичні партії із приміщень немає. Тож як ініціативу сприйняли міські депутати і чиновники та які ще життєво важливі питання вирішували на сесії?

Не палити на літніх майданчиках у рівненських кафе вимагає депутат Рівне ради Павло Шамшин. З таким зверненням міський обранець звернувся до своїх колег. Просить повністю заборонити палити у закладах громадського харчування.

Міський голова Рівного ініціативу підтримав. Проте, каже, палінню на літніх майданчиках у кафе можна запобігти лише штрафами.

Забрати приміщення під офісами у Комуністичної партії та Партії регіонів запропонував керівник рівненського "Правого сектору" Роман Коваль. Пропонує передати їх на потреби громади міста.

Таку ініціативу у сесійній залі зустріли оплесками. Але ніхто достеменно так і не знає, кому належать приміщення цих двох політичних партій. Міський голова каже, якщо це комунальна власність, то забрати можна. А от чи заберуть приміщення, в якому має розміститися підприємство з утилізації небезпечних відходів вирішить громада Тинного.

Також на сесійному засіданні депутати звернулися до керівництва країни з законодавчими ініціативами щодо створення муніципальної поліції. На думку міських обранців такий підрозділ підвищить авторитет правоохоронних органів.

Виділили міські обранці 60 тисяч гривень з резерву міського бюджету для проведення медичного огляду 1000 рівненських резервістів. Про це їх попросили військові.