Поки українські спецслужби вишукують російські диверсійні групи в південно-східних областях нашої країни, бойовики, які можуть стати ударною силою російських спецслужб в Україні, спокійно тренуються з вогнепальною зброєю у серці «бандерівського краю» - на Рівненщині. При цьому вони не ховаються, а навпаки, викладають фото зі своїх тренувань в ((https://vk.com/albums-4139428)(соціальній мережі «ВКонтакті»)).

Про це пише сайт ВСЕ.



pic

Саме тут, в російській соцмережі існує група організації «Русское национальное единство». Це російська неофашистська організація, до якої, для прикладу, належить самопроголошений «губернатор» Луганської області Павло Губарєв та харківський бойовик «Топаз».



pic

Судячи з фото та підписів під ними, проросійські бойовики регулярно тренуються зі зброєю на Рівне нщині вже як мінімум два роки. Фотографії, які розміщені в спільноті датовані 2012, 2013 та 2014 роками.



pic

В арсеналі російських неофашистів, судячи з фото, є дробовики, карабіни на базі автомата «Калашнікова» та навіть ручний гранатомет.



pic

Нещодавно депутат Рівне нської обласної ради Степан Молчан написав надіслав електронною поштою заяву та матеріали до Рівне нського обласного управління Служби безпеки України. Депутат вважає, що діяльність таких груп несе загрозу державі і СБУ мала б вжити невідкладних заходів для затримки агентури іноземних спецслужб.



pic

- ФСБ через мережу екстремістських проросійських організацій намагається дестабілізувати політичну ситуацію в Україні. Зараз бачимо як в вони працюють в Донецьку, Луганську, Харкові. Сепаратистські рухи діють не тільки на Півдні і Сході, а й на Західній Україні. – говорить Степан Молчан.



pic

- Мережа цих структур найактивніше діє в Криму, Миколаєві та Донецьку. Як виявилося, їх представники є і в Рівному і вони вже декілька років проводять мілітарні вишколи та намагаються вербувати прихильників з числа молоді. Десь півтора роки тому їх листівки на червоному фоні були розклеєні в районі ТЦ «Чайка» і аж до "Автовокзалу». Відомо, що ще кілька років тому у Львові був осередок НБП. Найвідоміший представник нацболів – темношкірий Бенес Айо відзначився виступами на мітингах в Криму після окупації півострова Росією та в Донецьку, де його згодом і «взяли» українські спецслужби. – зазначив депутат Рівне нської облради Степан Молчан.



pic

Залишається сподіватись, що українські правоохоронці та спецслужби проявлять таку ж активність і бойову підготовку в боротьбі з проросійськими диверсантами, як і в справі по затриманню Сашка Білого. Бо на відміну від Музичка, ці бойовики відверто декларують антиукраїнські гасла і ведуть роботу на знищення держави Україна.



pic

Судячи з підписів під фотографіями у групі, подібні групи бойовиків є в багатьох містах України. Починаючи від Керчі і Миколаєва та закінчуючи Рівним та Львовом.