Продаж алкоголю і вулична реклама - питання, які виявилися найгострішими під час сьогоднішнього засідання Рівненського міськвиконкому. Учасники активно сперечалися про обмеження часу продажу у Рівному та встановлення рекламних конструкцій. Що саме спричинило дискусію та чия, зрештою, взяла?

Обмежити продаж алкоголю в нічний час у Рівному вирішили члени міськвиконкому. Їх не зупинили й звернення кількох десятків підприємців, які нарікали: такі обмеження їм у збиток. Тепер обмеження триватиме не з восьмої вечора, а з десятої. Але й закінчиться не о восьмій ранку, а о десятій. І поки - жодних правок.

Щоправда, так оптимістично налаштовані не всі члени виконкому.

Врешті продаж алкоголю таки обмежили з 22 до 10 години. Перевести обмеження у заборону мають вже депутати Рівне ради під час сесії. А от члени виконкому взялися за узаконення встановлення рекламних конструкцій. Серед заявників - кілька постійних гравців на цьому ринку й кілька новачків. Вони перші під підозрою.

Мовляв, саме власники таких білбордів потім утворюють заборгованість. Представники підприємців запевняють: просуватимуть там лише власний бізнес і грошей на рекламі не зароблятимуть. Цим виконком і переконали. Хоча саме таких підприємців члени виконкому хотіли б бачити на засіданнях.