Рівненські рятувальники перевірили церкви та храми. Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснили рейд по церквах. Перевірили наявність вогнегасників, справність електромереж та шляхи евакуації. Рейд проводять з метою готовності культових споруд до Великодніх свят.

Для того щоб спокійно у Великодень освячувати Пасху, сьогодні священники до рук взяли не святу воду, а вогнегасники.

Це настоятель Свято-Успенського храму міста Рівного. Церква збудована ще у 1756 -му році. Жодного разу, каже священник, вона не горіла. Адже дотримуються усіх необхідних правил.

Рятувальники перевірили у храмі наявність вогнегасника. Далі рушили до Покровського собору. Тут храм оснащений сучасною пожежною сигналізацією. За 23 роки з моменту початку Богослужінь у Соборі загорянь не було, розповідає Іван Касянчук. Саме він відповідає за протипожежну безпеку у храмі.

Працівники держслужби з надзвичайних ситуацій кажуть, значних порушень у храмах області та міста не виявили. Але напоготові треба бути завжди. Незважаючи на те, що за останні 5 років жодного разу храми на Рівне нщині не горіли.

Під час свят рятувальники працюватимуть в посиленому режимі. А вірян просять бути уважними. Адже елементарна неуважність зі свічкою може призвести до пожежі.