Як правильно провести реформу місцевого самоврядування в Україні знає міський голова Рівного. Володимир Хомко навіть зібрав прес-конференцію з цього приводу. Адже перед цим радився з іншими міськими головами та Прем'єр - Міністром України Арсенієм Яценюком.

Реформувати місцеве самоврядування треба негайно. У цьому переконаний міський голова Рівного. Основне на думку Володимира Хомка це - місцевий економічний розвиток. Це коли розмір податків з підприємств та організацій визначатиметься органами місцевого самоврядування.

Крім того місцеве самоврядування має вирішувати як розвивати власну інфраструктуру, планувати розвиток територій, та їх забудови. Окремо розповів Володимир Хомко і про створення муніципальної міліції, яка підпорядковуватиметься місцевому самоврядуванню.

Також на нараді у Києві, Прем'єр - Міністр України розповів про ліквідувати обласні державні адміністрації. Володимир Хомко цю ідею підтримав.

Подібні наради з міськими головами та керівником виконавчої влади в Україні стануть щомісячними каже мер Рівного. А вже завтра Володимир Хомко їде до Львова, аби обговорити реформу з тамтешнім міським головою.