Сміливішими та впевненішими в собі стали близько двох тисяч школярів Рівненщини лише за три години суботнього дня. Усі вони пройшли тестування своїх знань під час пробного ЗНО з української мови та літератури. Загалом підстрахуватися перед державною оцінкою знань в області виявило бажання понад три тисячі випускників.

Субота. 22 березня. У дворі 9 рівненської школи вже о 10 годині почали збиратися охочі пройти пробне тестування з української мови та літератури. І хоча ЗНО майже не справжнє школярі переживають за майбутнє.

Дітей підтримують батьки. Кажуть, вони хвилюються не менше.

І дівчата і хлопці одностайні - вчитися треба, незважаючи на життєві труднощі.

І поки діти налаштовуються на тестування, у школі повним ходом йде підготовка. Вивішуються списки, проходить інструктаж інспекторів та спостерігачів пробного ЗНО.

За 45 хвилин до початку тестування дітей запрошують до школи. Де вони після перевірки документів шукають власне прізвище у списках, і рушають до вказаних аудиторій. А там вже все як має бути. При вході стіл, на якому діти залишають телефони та різні засоби для зчитування інформації. На столах може бути лише пакет з документами та ручка із ЧОРНОЮ пастою. Якщо дитина прийшла з водою, її обов'язково варто відкрити до початку тестувань, аби уникнути її розбризкування.

Рівно об 11 тест розпочинається. Цільність пакетів із завданнями засвідчують самі випускники. І після роздачі та підготовки починають відповідати на запитання. На все 3 години. Плюс технологічна перерва для перевірки наявності засобів для зчитування. Все як на справжньому ЗНО тільки із двома відмінностями. Перша - пробне ЗНО платне - вартує 89 гривень. Друга - по завершенню тестування учасники отримують листки із правильними відповідями і самостійно перевіряють свій рівень знань.

Другий етап пробного тестування відбудеться 29 березня. Тоді школярі здаватимуть Історію України, математику, біологію, географію та світову літературу.