Зміни системи потребує не тільки влада, а й оподаткування. Його найгостріші проблеми в Україні вирішили обговорити фахівці, щоб знайти шляхи вирішення. Підприємці переконані, в державі надто багато податків, тому українці шукають як приховати доходи. Податкову культуру таки підтримують, але наголошують: саму систему потрібно реформувати.

Соціальні стандарти Україна не витримує, це стосується і податкової системи. Країна з економічно нестабільною економікою потребує змін і на податковому рівні. Підприємці мають претензії до влади, а влада до бізнесменів. Обидві сторони не довіряють один одному, і мають власні вимоги. Тому вирішили спільно обговорити наболіле.

Екс-податківець Олена Хотенко, а нині податковий консультант переконана - податкова система корумпована. Адже вона не дає можливості повноцінного розвитку середньому бізнесу, усе через кілька законодавчих актів, які стосуються позапланових перевірок.

Рівне нські бізнесмени воліють змінити податкову систему. Зокрема пропонують ввести оподаткування у розмірі двох відсотків від обороту. Однак середній бізнес цю ідею не підтримує. Учасники форуму хочуть добитися рівноправності в оподаткуванні та подолати взаємну недовіру.