Відзвітуватися перед рівнянами за витрачені минулоріч кошти вирішили міські чиновники. Так працівники фінансового управління розказали, якими грошовими потоками володіло місто у 2013 році та куди їх поділо.

Майже 395 мільйонів гривень власних доходів надійшло до загального фонду бюджету Рівного минулого року. Левова частка - понад 80 відсотків цих надходжень - податок на доходи фізичних осіб. 12 відсотків - плата за землю.

У той же час видатки на транспортну галузь міста сягнули 41 мільйон. Здебільшого вони пішли на оплату пільгового проїзду у громадському транспорті.

Так, на житлово-комунальне господарство у бюджеті Рівного на 2013 рік передбачали 115 мільйонів гривень. Освоїти змогли лише 89, через затримки з проплатами у казначействі.

Нарікають на недофінансування медики Рівного.

Начальник управління освіти запевняє: більшість коштів витратили саме на заробітну плату. Оскільки після всіх розрахунків на ремонти, підручники та устаткування лишилося менше відсотка від усіх виділених на управління фінансів, залучили і позабюджетні надходження.

Загалом, за словами фінансистів, з минулого року у 2014 перейшло 13 мільйонів боргів. Роботи на цю суму виконані та навіть були профінансовані з міського бюджету, проте кошти досі не проплачені казначейством.