Не панікувати та не втрачати внутрішнього спокою радять рівнянам психологи. Лікарі занепокоєні тим, що через воєнізовані події, які останнім часом насичують повсякденне життя, нервова система більшості людей почала суттєво здавати.

Складні неоднозначні події, що останнім часом стали нормою для повсякдення, внесли свої корективи у психіку громадян. Психологи занепокоєні, кажуть люди стають агресивними і не можуть адекватно оцінювати ситуацію. Тому радять поберегти своє психічне здоров'я. І найперше - відмовитися від носіїв негативної інформації.

Друга порада - на період нестабільності в суспільстві сформувати власний режим життя. І дотримуватися його. Адже людина яка вчасно встає та лягає спати, регулярно харчується, слухає приємну музику та гуляє на свіжому повітрі - в першу чергу стабілізує власну психіку. І головне, радить психіатр, в жодному разі не варто брати участь у різних дискусіях та суперечках щодо нинішньої ситуації.

Самим учасникам бойових дій психолог рекомендує більше говорити про події та власні переживання із професійними слухачами. Інакше, без зливання внутрішнього інформаційно-больового тиску, люди стають маріонетковим матеріалом у формуванні підлеглої маси для сучасних політиків. Лікарі закликають берегти своєї здоров'я, і особливо навесні. Адже саме цей період в році є одним із найдепресивніших для людей із слабкою психікою.