Правоохоронці в урочищі «Заволокой» поблизу села Ясинець Дубровицького району виявили 26-річного жителя міста Дубровиця Володимира, який видобував «сонячний камінь» без передбаченого законом дозволу.

Міліціонери з місця події вилучили мотопомпу заводського виробництва, пожежний шланг та бурштин. Згідно висновку експерта вилучене каміння являється бурштином-сирцем.

- Відповідно до законодавства України каміння бурштину-сирцю, відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення, та являється дорогоцінним камінням органогенного утворення. - зазначив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівне нській області підполковник міліції Василь Зелінський.

Відомості по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

На даний час Володимиру повідомлено про підозру. Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.