За словами Парубія, можуть готуватися атаки в різних регіонах України.

Секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про небезпеку повномасштабного вторгнення на територію України та оголосив про те, що Збройні сили готові протистояти загрозам.

Парубій повідомив журналістам, що на кордоні з Україною наразі перебуває "угруповання" Збройних сил Росії, включаючи резерви, яке налічує особового складу понад 80 тисяч осіб, танків – до 270, бойових броньованих машин – до 180, артсистем – до 380, реактивних систем залпового вогню – до 18, бойових літаків – до 140, ударних вертольотів – до 90 і бойових кораблів та катерів – до 19. Він наголосив на тому, що існує небезпека повномасштабного вторгнення в Україну.

"Україна перебуває перед загрозою повномасштабного вторгнення на її територію у різних напрямках", - заявив Парубій під час прес-конференції.

Також він запевнив, що станом на сьогодні військовий потенціал РФ на території Криму продовжує накопичуватися. Українські війська готуються протидіяти загрозам і проводять планові навчання. Він також зазначив, що українські "підрозділи на сьогодні розташовуються таким чином, щоб можна було відбити атаки з будь-якого напрямку".

Джерело: ТСН