Друга Літературна премія імені Уласа Самчука знайшла свого героя. Серед трьох претенедентів заслуженим виявився відомий на Рівненщині поет, журналіст, телеведучий, письменник Петро Велесик, за книгу новел "ЛОви кажанів". Премія передбачає не лише визнання рівненської громади, але й винагороду у розмірі п'ять тисяч гривень.

)

Книги Петра Велесика читаються легко, запевняють фахівці. Тому не випадково цьогорічну премію Петро Велесик отримав за збірку новел "Лови кажанів". Цю книгу члени конкурсної комісії перечитували кілька разів, адже ідея книги захоплює.

У книзі відображене провінційне життя, з нього все і починається, запевняє автор. І хоча це лише новели, вони таки об'єднуються в один роман.

Колеги лауреата мають власний погляд на творчість письменника.

Міська влада каже, попри складний час для України хочуть, щоб усі відчули турботу і повагу, особливо творчі люди. Тому запевнили, премія Уласа Самчука житиме і далі.

Книга "Лови кажанів" побачила світ у 2011 році. Автор каже - має нові доробки, однак для їх видання потрібні кошти. Тому отримані п'ять тисяч гривень премії підуть на друк нових книг.