Мешканці Рівненщини починають боротися за європейські цінності не у столиці, а просто в рідному місті. Рівнянин Юрій Коробчук в одному з міських кафе ледь не отруївся салатом із зіпсованої капусти. Чоловіка це обурило і він поскаржився на недобросовісних підприємців у санепідемстанцію та в управління з захисту прав споживачів. Втім, його вимоги задоволені не були.

Історія рівнянина Юрія Коробчука проста й банальна. Зайшов із друзями на чарку до кафе Смачна курка. Натомість, отримав незадовільний сервіс.

Поскаржившись офіціантці чоловіки забрали капусту із собою, а наступного дня прийшли знову, поговорити вже із власниками закладу.

За фактом незадовільного сервісу чоловіки написали заяви до держінспекції із захисту прав споживачів та санепідемстанцію. Останні відреагували. Провели перевірку і оштрафували заклад. Натомість в держінспекції чоловікам відмовили. Бо ті не правильно написали заяву.

Тому у держінспекції кажуть, аби вони могли вчасно реагувати на скарги, рівнянам варто навчитися правильно писати заяви. Юрій Коробчук такі аргументи вважає просто бюрократичними. Єдине, чого він зараз хоче, просто людського вибачення.

Натомість власники кафе вибачатися та коментувати щось на камеру категорично відмовилися. Телефоном повідомили, що санстанція їх таки перевіряла, але не штрафувала. А інцидент з капустою має зовсім інший підтекст. Чоловіки-скаржники таким чином вирішили помститися за давнішні непорозуміння.