Тисячі рівнян прийшли на вже традиційне недільне Народне віче, на якому обговорювали питання призначення керівників різних рівнів у державних установах області. Перед громадою виступили новопризначений голова ОДА Сергій Рибачок, народні депутати України Олег Осуховський, Микола Кучерук, а також керівники правого сектору Рівненщини та Західної України Роман Коваль та Олександр Музичко.

Новообраний голова Рівне нської ОДА Сергій Рибачок розповів, якою продуктивною має бути співпрацю із громадою міста та області. "Свободівець" також наголосив на тому, що усі призначення на керівні посади в області будуть погоджувати з громадою, інформує ВСЕ.

Після виступу голови ОДА взяли слово Микола Кучерук і Олег Осуховський. Вони обидва підтримали нового голову, якому, за їх словами, випали дуже важкі часи для керування областю. Нардепи попросили громаду не чинити тиск на нову владу, дати можливість їй працювати і зрозуміти, що дива від них у теперішній складній економічній та політичній ситуації чекати не варто.

Також на Народному віче виступив керівник рівненського Правого сектору Роман Коваль та керівник Західно-українського Правого сектору Олександр Музичко.

Не оминули своєю увагою під час виступу і екс-очільника міліції Рівне нщини В’ячеслава Чайки. Зокрема, один із активістів під час виступу зі сцени Майдану зазначив, що у розмовах з Чайкою він не одноразово ловив його на брехні. Тому така людина не має бути на посаді. Тисячі рівнян підтримали це вигукуючи: "Чайку геть!".

Окрім того, під час Віче піднімалося питання і ситуації у Криму. Зокрема, активісти зазначили, що наразі вже не можна відступати та віддавати Росії Крим. Адже Путін нещадно вводить російські війська на територію України. Відтак рівняни запропонували оголосити бойкот російським телеканалам. А саме рівняни проситимуть операторів відключати їм російські телеканали. Відповідну пропозицію озвучили під час Народного віче. Хто підтримує таку ідею, має підійти або зателефонувати провайдерам, які надають послуги і відмовився від трансляції для них російських каналів.

Також активісти висловили думку, що зараз громада спільно з новою владою має поділяти відповідальність за те, що відбувається. Відтак громада Рівне нщини має проводити діалог із головою ОДА Сергієм Рибачком. Про це зі сцени Народного Віче сказав громадський активіст Святослав Клічук.

Окрім того, під час Віче виступив в. о. начальника УМВС України в Рівне нській області Сергій Гандзелевський.

Він зазначив, що міліція залишається із народом і не виконуватиме жодних наказів, які суперечать інтересам громади Рівне нщини.

Завершилося Віче прийняттям резолюції, у якій громада Рівного закликає всі сторони до конструктивного діалогу не залежно від партійної приналежності. Адже ситуація в Україні зараз залишається напруженою.