Здорожчання води майже удвічі неминуче. Постійні депутатські комісії облради підтримали звернення до Нацкомісії з регулювання цін, аби повноваження віддали на місця. Адже нині підприємство Рівнеоблводоканал потопає у борговій ямі, зі збитками у 140 мільйонів гривень. Як керівник шукає шляхи вирішення проблеми.

Керівник Рівне облводоканалу Андрій Карауш запропонував відмінити пільги споживачам здолбунівського та Гощанського районів. Через забір води підприємством з цих районів там утворилася вирва, тому людям свого часу обіцяли пільги. Нині Нацкомісія, яка регулює тарифи, подібні пільги для таких споживачів не передбачила, тому підприємство зазнає збитків.

Після тривалих суперечок, депутати керівнику відмовили. Коли воду у людей забирали, їм гарантували пільги, адже у колодязях вода зникла. Ідея щодо приєднання Здолбунівводоканалу до Рівного, депутатам теж не сподобалась. Тоді, запевнив керівник, здолбунівчанам потрібно підвищити тарифи на каналізацію у 10 разів. З 66 копійок, до 6 гривень 60 копійок.

Таку пропозицію вирішили не відкидати, але поки що не підтримали. А ось до регулювання тарифів на місцях депутати готові, бо самі зможуть встановити економічно обґрунтовані тарифи.

Окремі депутати та фахівці переконані, економічні показники підприємства варто переглянути, і за можливості вивести з кризи.