А чи потрібен він взагалі народу з його кількасотним апаратом чиновників, їхнім держзабезпеченням, офісами, будинками, дачами, пенсіями? А скільки представників президента у кожному регіоні? І в який бюджет Україні обходиться ця структура? І яка корисна дія від них за всю історію?

Давайте проаналізуємо. На мою думку, можна відмовитися від такої розкоші. Яка економія буде! І грошей на вибори не потрібно. І спокуси для нечесної боротьби і багато чого непотрібного відпаде. А хто-небудь рахував, скільки народних грошей було витраченого на 4-х президентів та їх структури за понад 20 років незалежної України? А скажіть, хоч про одного президента ми можемо сказати, ось наша гордість? Ось обличчя нашого народу!

А останній президент ще й особливим способом та своїм прикладом усьому світу наглядно довів, що він паразит!

Є Верховна Рада - законодавчий орган, є Кабінет міністрів - виконавчий орган, що, вони не справляться без наглядача? Зменшимо кількість чиновників, зменшиться напруга, боротьба за посади й т.д.. Конституцією не передбачено? Так ми ж прагнемо змін! А навіть якщо з президентом, то не в такому кількісному та великозатратному рівні. Не повинні чиновники бути паразитами на тілі свого народу.

Потрібно створити такі умови для політиків, щоб вони не за посади боролися, а тільки за те, хто більше, швидше і краще зробить Україну та її народ багатшими. Наголошую: не себе, а народ! Вищі керівні посади мають бути по принципу конкурсної основи, як чесний тендер серед претендентів. І претендент має представити свою конкретну програму та бюджет на її виконання. Політична приналежність не мають бути головними критеріями. Хороший чоловік це також не критерій. Через певний період потрібен реальний звіт і лише тоді посадовцю заплатити його гонорар, який залежав би від угоди та його конкретних заслуг. А до того часу оплата у розмірі, необхідному для прожиття, а не збагачення за невиконану та обіцяну роботу. Принцип — народ наймає на роботу! Не на все життя, а на певний період.

Ні для кого не секрет, що йдуть на владні посади (в народні депутати також) за великі гроші. Це як “корумповані інвестиції”. Але потім кожен ці гроші намагається не тільки повернути, а ще й нечесно заробити. Нам, народу, ці схеми потрібні? Давайте їх знищувати! Давайте щось робити!

Щодо Верховної ради. Звичайно, що вона себе скомпрометувала. Перевибори потрібні в найближчий час. І люстрація потрібна. Але це окрема тема.

Можливо, будуть дискусії що так, але не на часі. Є інші нагайніші проблеми. Так, є. Але риба гниє з голови. Давайте відмовимося від цієї паразитної голови, поки ще є час, поки ще не пізно