У п’ятницю, 28 лютого 2014 року було утворене Неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет Рівненської області». До складу об’єднання увійшли представники близько 50-ти громадських організацій і об’єднань Рівненщини та окремі громадяни.

Ми, учасники об’єднання, на загальних зборах шляхом відкритого голосування ухвалили, що неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет в Рівне нській області» не бере на себе повноважень безпосередньо з проведення люстрації тих чи інших посадових осіб.

Усвідомлюючи свою відповідальність за долю держави і необхідність діяти виключно у правовому полі, ми об’єдналися, щоб напрацювати конкретні пропозиції до законопроекту «Про проведення люстрації в Україні», який має бути ухвалений Верховною Радою України та вимагати від Верховної Ради України прийняття відповідного закону. Зокрема, визначити суб’єкти, об’єкти і критерії люстрації, а також терміни її проведення.

Водночас, представляючи значну активну частину громади Рівне нщини, ми прагнемо сприяти оприлюдненню, поширенню та передачі до відповідних компетентних органів інформації про зловживання і незаконні дії з боку посадових осіб Рівне нської області усіх рівнів.

Неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет Рівне нської області» наголошує, що є відкритою громадською ініціативою, до якої можуть долучатися інші громадські організації та громадяни. Усі рішення «Люстраційного комітету в Рівне нській області» ухвалюються колегіально, шляхом відкритого голосування простою більшістю, у присутності представників засобів масової інформації та із веденням протоколу.

Неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет Рівне нської області» має право робити від свого імені публічні заяви, які ухвалюються на засіданнях «Комітету» шляхом відкритого голосування.

Наразі неполітичне громадське об’єднання «Люстраційний комітет в Рівне нській області» має зареєстровану електронну адресу: laystracey@gmail.com. Незабаром також з’явиться номер телефону та власна сторінка у мережі Facebook.

Чергове засідання комітету заплановане на вівторок, 4 березня, 10.00. Місце проведення – м.Рівне . м-н Просвіти, 1, каб.201.

pic

pic

pic