Шевченкова весна вже розпочалося у Рівному. В обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка "Його дума, його слава не вмруть не загинуть". Її присвятили 200 річчю з дня народження Великого Кобзаря. Втім традиційні експонати рівненської Шевченкіани цьогоріч поповнились новим артефактом. Його привезли з палаючого Майдану.

Цей обгорілий щит з портретом Шевченка належав захиснику майдану Івану Бітьку. Він народився на Луганщині, розмовляє російською, проте відстоював позицію українського народу під час буремних подій у Києві. До Рівного щит привезли місцеві активісти, які обіцяють незабаром запросити до нашого міста і його власника.

Цей щит сьогодні став експонатом виставки, присвяченої 200 річчю з народження Шевченка. Її вже традиційно відкрили у краєзнавчому музеї.

Серед експонатів виставки світлини мешканців вулиці Шевченка та місцевого лауреата Шевченківської премії Володимир Петріва, народний одяг та рушники з Центральної України, філателістична колекція та макет пам'ятника. Сьогодні ж вперше Шевченка заспівав і лірник Андрій Ляшук.

У музеї експонатами виставки пишаються, бо кажуть, що збирали їх з великою любов'ю. Тому запрошують усі навчальні заклади нашого міста та області відвідати виставку, яка триватиме аж до початку літа.