1 березня о 13.00 год. поряд з кожною центральною районною та міською бібліотекою Рівненської області відбудеться флешмоб «Рівненщина читає Шевченка».

Учасники флешмобу одночасно (о 13.00 год.) розпочнуть декламувати один із віршів Кобзаря. Захід присвячений святкуванню 200-ї річниці з дня народження великого поета та має на меті згуртувати свідомих українців у цей нелегкий для нашої держави час.

У м. Рівному флешмоб пройде перед будівлею Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6), учасники декламуватимуть уривок з поезії «Молитва».

Взяти участь у флешмобі бібліотеки закликають через соціальні мережі: «Зараз наша країна переживає складний, трагічний період. Кожен з нас щиро тужить за героями України; щоб засвідчити нашу єдність і шану ми ініціюємо цей флешмоб, на котрому пропонуємо Вам одночасно прочитати вірш Тараса Шевченка «Молитва», - таке повідомлення з’явилося на сторінках обласної бібліотеки «В Контакте» і «Facebook». Аналогічні запрошення вже оприлюднили бібліотеки Здолбунівського, Рокитнівського та Зарічненського районів.

Долучитися до флешмобу у Рівному можна, прийшовши до будівлі обласної бібліотеки на вул. Короленка, 6, 1 березня о 12.50 год., мешканцям інших міст та районів потрібно звернутися за інформацією до найближчої бібліотеки.

"Молитва"

Злоначинающих спини,

У пута кутиї не куй,

В склепи глибокі не муруй!

А доброзиждущим рукам

І покажи, і поможи,

Святую силу низпошли!

А чистих серцем? – Коло їх

Постав Ти ангели свої

І чистоту їх соблюди!

А всім нам в купі на землі

Єдиномисліє подай,

І братолюбіє пошли!