Власне житло – надзвичайно важливе й водночас болюче питання для пересічного військовослужбовця. Але більше 20 квартир могли недорахуватися черговики військових частин Рівного, якби господарський суд області визнав за вищим навчальним закладом «Європейський університет» право власності на будівлю колишнього гарнізонного дитячого будинку по вулиці Шевченка, 67А.

Цю будівлю цього року планується реконструювати у житловий будинок, що було задукоментовано на найвищому рівні в Міністерстві оборони України. Однак, виявилося, що приступити до робіт не так вже і просто, адже згаданий вище навчальний заклад вимагав у судах визнання спільної часткової власності на будівлю.

А все тому, що у цьому військовому містечку з 2000 по 2012 рік функціонувало рівненське відділення навчального закладу «Європейський університет». За договором оренди, приватна установа мала право, як повідомив представник Міноборони в суді, юрист квартирно-експлуатаційного відділу м.Рівного Олександр Коробенюк, до 25% поліпшень будівлі. З 1 січня 2012 року у зв’язку із закінченням терміну дії оренди та неналежним виконанням договірних зобов’язань військові розірвали договір. З того часу триває судова тяганина, в якій «Євроуніверситет» вимагає не більше - не менше, а 84% власності на будинок.

- Ця споруда планується під переобладнання на службове житло для сімей військовослужбовців, але навчальний заклад протягом часу експлуатації проводив ремонтно-будівельні роботи, через витрати на які тепер претендує на частку в ласій будівлі, що у самому центрі Рівного, - розповів Олександр Коробенюк. – Ці роботи, на наше переконання, проводилися без попереднього отримання дозволів та погодження з нами. Тому, виконано судову технічно-будівельну експертизу, яка дозволяє поставити крапку в цій справі.

Днями Господарському суді Рівне нської області відмовив у задоволенні позову «Європейському університету», що для військових означає маленьку перемогу.

Звичайно, як уточнив  юрист квартирно-експлуатаційного відділу м.Рівного, позивач має 10 днів з моменту виготовлення повного тексту рішення на оскарження. А якщо до суду навчальний заклад не звернеться, до вже можна буде планувати переобладнання будинку під квартири. Варто зазначити, що будівля вже має ознаки чотириповерхового житлового будинку, у ступені високої готовності до переобладнання під житло.