На Рівненщині почнуть люструвати. Робити це будуть спочатку громадські активісти, а вже потім правоохоронці. Саме таке рішення прийняли сьогодні на засіданні ініціативної групи зі створення люстраційного комітету.

Кілька десятків громадських активістів та діячів зібралися сьогодні, аби домовитися як на Рівне нщині відбуватиметься люстрація. Кожний прийшов зі своїми пропозиціями. Більшість переконує - потрібно створити люстраційний комітет.

Натомість завданням громадськості, на думку активістів, має бути забезпечення прозорості та відкритості люстрації на Рівне нщині .

Визначили на зібранні і осіб, які підпадають під дію люстрації.

Втім, громадські активісти переконують, поки немає закону про люстрацію, потрібно розробити пропозиції, аби їхню ініціативу підтримали як депутати Рівне нської облради так і Верховної ради.

В результаті громадські активісти домовилися про створення люстраційного комітету. Він збиратиме інформацію про осіб, які підлягатимуть люстрації. Проте цей орган, як кажуть громадські активісти, робитиме якихось конкретних дій, а всю зібрану інформацію передаватиме в правоохоронні органи. Увійти до люстраційного комітету можуть усі охочі. Також під час засідання громадські активісти оголосили, що все керівництво виконавчої влади - як в області, так і в районах - підлягає люстрації. О