Сотні рівнян відгукнулися на заклик здати кров. Підтримати майданівців хоча б так в чергу вишикувались і донори зі стажем і новачки. Попри ініціативність людей, медики просять не створювати напливу.

На годиннику немає й дев'ятої, а перед обласною станцією переливання крові черга з кількох десятків людей. Всередині - іще більше. Всі вони прийшли сюди добровільно. Кажуть: інакше просто не могли.

Між тим у пункті переливання крові кажуть: можливо, така кількість донорів навіть завелика. У день тут можуть прийняти до 150 чоловік. Проте вже опів на дев'яту ранку їх було сто. І прийшли вони всі в один час, а кров хворим потрібна постійно.

Продукти крові мають свій термін придатності. Плазма - до двох років, еретроцитна маса - лише 30 днів. А холодильників для зберігання крові від такої кількості донорів щодня у Рівному немає. Як немає і механізму передачі крові в інші області.

Проте від донорів-активістів в пункті не відмовляються. Всім вдячні і чекають. Для цього навіть працюватимуть у суботу та неділю. Окрім того, здати кров у Рівному можна ще в обласній лікарні.