Цієї ночі на блокпості поблизу автозаправки «Сокар», що на виїзді Рівного з Києва сталася стрілянина. Мітингувальники прийняли за ті тушок Білоруських туристів. Зелений Фольксваген Крафтер, що рухався у бік Рівного зупинився за кількадесят метрів від блокпоста і різко почав здавати назад.

Мітингувальники подали сигнал тривоги і спробували зупинити автівку словами. Потім пролунала автоматна черга. Навіть після попереджувальних пострілів водій не зупинився. Поблизу автомобіля пролунав гучний хлопок, за звуком схожий на постріл. Далі стрілянина тривала ще кілька хвилин.

Як наслідок - вогнепальне поранення руки отримав Громадянин Росії, що постійно проживає в Білорусі, який був за кермом автобуса.

У Рівне нській обласній лікарні констатували факт вогнепального поранення в руку та перелом ключиці отриманий внаслідок поранення.

pic Рівне нським РВ УМВСУ в Рівне нській області порушено розпочато кримінальне провадження за фактом вогнепального поранення.

pic Нині поранений росіянин перебуває в хірургічному відділенні обласної лікарні, 16 пасажирів автобуса перебувають у Рівне нському райвідділку міліції, де дають свідчення у справі.

pic

pic Як повідомили у консульстві Республіки Білорусь, нині тривають перемовини та консультації медиків з обох країн, щодо якнайшвидшого транспортування пораненого додому - в місто Гомель. Планується, що разом з реанімобілем рухатиметься в колонні транспорт, який поверне туристів додому.

pic

pic Як пояснив один з пасажирів автобуса обстріляного на блокпосту, білоруси прямували в Карпати, аби покататись на лижах, і мали оплачені та заброньовані номери ще за 3 місяці до подій поблизу рівного.

pic

pic

pic

pic