У це можна вірити, а можна не вірити, але є чимало квіткарів, котрі вважають, що багато рослин мають надзвичайну енергетику, яка привертає в будинок удачу та благополуччя.



pic

Товстянка (крассула) або ж просто «грошове дерево» є одним з найвідоміших грошових символів. Листя, що за формою нагадують монети, символізують стабільність, постійне зростання, надійні результати. Якщо листя на рослині дрібне - буде дзвеніти в кишені дріб'язок, якщо велике, то в кишені будуть хрустіти паперові купюри. А вже якщо товстянка зацвіла - з упевненістю очікуйте багатства. Рослина не надто вимоглива до умов і потребує простого, але регулярного догляду - помірного поливу подалі від палючого сонця. Як варіант можна придбати заміокулькас (доларове дерево). Це також досить невибаглива рослина, що побратимом грошового дерева.



pic

«Бамбук щастя» або «щасливий бамбук» - це популярна назва драцени Сандера - багаторічної декоративної рослини. Бамбук - символізує швидке зростання і бурхливий розвиток. У Китаї вірять, що на всіх мешканців будинку, в якому є ця рослина, чекає удача, процвітання і щастя в сімейному житті. Ця невибаглива рослина потребує мінімального догляду. Любить розсіяне світло - під прямими сонячними променями листя може отримати опік. Обожнює воду, може рости в ній навіть без грунту. Тому головне - вчасно і рясно поливати, особливо влітку.



pic

Бугенвілія пов'язана з енергією і могутністю грошей та з фінансами вцілому. Особливо це квітуча рослина любить допомагати тим, хто вміє скористатися удачею і вчасно повернути колесо фортуни в потрібний бік. Бугенвілія допомагає оздоровити ситуацію в бізнесі, оживити грошові потоки і впоратися із застоєм у справах. Ця рослина вимагає яскравого світла. Вона чудово себе почуває на прямому сонці і при легкому затіненні. При таких умовах приквітки з’являються регулярно і довго не опадають. Ці ліани скидають частину листя в зимовий період, однак при недоліку освітлення їй притаманне скидання майже всього листя, в будь-який час.

Прості й відомі всім рослини - герань, азалія й бегонія - допомагають домогтися в житті успіху. В азіатських країнах вірять, що якщо в домі є азалія, то господарі будинку будуть жити довго й щасливо. Герань у сусідстві з азалією - джерело статку в домі. Причому їхнє сусідство - неодмінна умова для цього.



pic

Азалія - квітка лідерів, тому що поряд з фінансовою могутністю зміцнює силу духу, здоров'я, авторитет і вплив. Ця рослина в офісі або на робочому столі - ідеальний вибір для тих, хто вміє обертати обставини на свою користь. У догляді азалія досить таки примхлива – рекомендовано регулярно обприскувати її, підвищуючи вологість повітря і в міру потреби поливати. Застою поливної води і перезволоження ця рослина не терпить.



pic

Бегонія відрізняється рівним позитивним впливом і буде однаково корисна як в періоди піднесення, так і в моменти невдач, оскільки ця рослина допомагає істотно згладити кризи і втрати. Бегонія сприяє гармонії фінансового процвітання та благополуччя. Рослина потребує підвищеної вологості повітря в приміщенні, але обприскування бегонії вкрай не допустимо. При попаданні води на листок рослини швидко виникають коричневі плями.



pic

Цитрусові - це специфічні рослини, які залучають матеріальне благополуччя. Наприклад, назва лимона китайською збігається з позначенням золота, і тому це вважається дуже благополучним знаком. За своїм впливом цитрусові не пов'язані з авантюрами, надіями, багатообіцяючими шансами. Вони символізують плоди життя - її конкретні результати. Більшість цитрусових вибагливі, тому що не пристосовані до наших умов існування, а отже - потребують ретельного догляду.

Крім цих рослини, приваблюють гроші в будинок наступні кімнатні квіти: аспарагус, астрофітум, юка, папороть. І звичайний кактус. З ним пов'язане ще одне народне повір'я: якщо в будинку є кактус, грабіжникам туди вхід закритий.

Якщо ці рослини будуть добре рости в оселі, гроші відразу потечуть у Ваш будинок. В іншому випадку ніколи не пізно відвідати квітковий магазин, і прикупити собі ще одну «грошовиту» рослинку ;)