Побачив Шевченка у сучасних рівненських пейзажах та проблемах. Місцевий художник Євген Чорний днями презентував власну виставку картин, написаних за творами Великого Кобзаря. Це вже друга серія картин, яку створив митець.

Картина "Наймичка" - не просто полотно. У ній весь біль художника від величезної кількості покинутих дітей. Євген Чорний каже: на жаль, від шевченківських часів до наших днів ця проблема лишається такою ж гострою. І хоч кожна картина виставки "Шевченкова Україна" написана саме на слова Кобзаря, глядач побачить у ній те, що близьке саме йому.

Його перша виставка за творами Шевченка відбулася іще у 1964 році до 150-річчя від народження поета. Та 15 картин, представлених там, безповоротно знищила вода під час потопу у майстерні. До 200-річного ювілею створив іще 30 полотен. Каже деякі хотіли купити, коли були напівготові. Але не продав, аби створити повноцінну серію. Художник запевняє: нині Шевченко актуальніший, аніж будь-коли. Тому й сучасних дітей варто знайомити з його творчістю у різних варіантах.

Триватиме виставка у Виставковій залі обласної національної спілки художників України у Рівному до 24 лютого. Після цього побачити "Шевченкову Україну" можна буде у Будинку культури у парку Шевченка упродовж березня.