Наскільки поцілунок у кіно важливий? Коли з’явилися перші фільми, то поцілунок у них вважався аморальним і непристойним. Сьогодні ж поцілунок у кіно – це в першу чергу, показник чистої та ніжної любові, тому без нього ніяк не можливо уявити будь-який фільм. Тож пригадаємо, у яких фільмах поцілунки були найкращими.

«Красуня»

«Я не цілуюся в губи» - попереджає на початку фільму головна героїня Вівіан, роль якої виконала Джулія Робертс. І тому коли вона все ж вирішує поцілувати свого нового знайомого Едварда, роль якого виконав Річард Гір, це особливий момент для них обох. Стає зрозуміло, що Едвард - вже не просто черговий клієнт для неї. Мабуть, це найказковіший поцілунок у нашій підбірці кращих поцілунків.



pic

«Брудні танці»

«Брудні танці» вийшли на екран у 1987 році і на той час назва фільму була дуже доречною, адже кількість еротичних сцен зашкалювала та й фільм вважали досить сміливим. Сьогодні сцена, у якій Бейбі (Дженніфер Грей) спокушає Джонні (Патрік Суейзі), виглядає більш ніжною та романтичною, ніж непристойною.



pic

«Титанік»

Сцена, у якій Джек просить Роуз закрити очі і встати на край носа корабля, щоб подарувати їй відчуття польоту над морем - одна з найбільш романтичних в усьому фільмі. Вона закінчується ніжним поцілунком. До речі, після зйомок Леонардо ДіКапріо сказав в інтерв'ю, що не відчував нічого особливого, цілуючи Кейт Уінслет. За його словами, це було для нього «як поцілувати родичку».



pic

«Віднесені вітром»

Поцілунок чарівного Ретта Батлера і гордої Скарлетт О'Хара став найбільш касовим поцілунком у американському кіно. Ніхто так і не придумав кращого способу зобразити, як норовлива, сильна жінка здається на милість улюбленого чоловіка. Ось вона стукає розгніваним кулачком по його спині, а через пару миттєвостей міцно обіймає за шию.



pic

«Щоденник пам’яті»

У 2004 році ніхто не цілувався краще Рейчел Макадамс і Райана Гослінга. На підтвердження цьому пара молодих акторів отримала премію американського MTV за «Кращий поцілунок року». Це сьогодні ми знаємо, що Гослінг - головна надія американського кіно, приголомшливий актор, новий Шон Пенн. А у фільмі «Щоденник пам'яті» ми побачили уважного і романтичного кіно-коханця.



pic

«Сутінка. Сага. Затемнення»

Градус пристрасті між головними героями «Сутінків» підвищується з кожною наступною частиною. Якщо перші два фільми «Саги» обходилися боязким поцілунками і обіймами, то в «Затемненні» пристрасті між героями киплять. Автори фільму не відразу зважилися на такий відвертий поцілунок, більш за все їх турбували можливі вікові обмежень для кінокартини, які б зменшили кількість шанувальників Саги.



pic

«Сніданок у Тіффані»

Мало хто знає, що роль Холлі Голайтлі за задумом режисера мала виконати Мерилін Монро. Але на велике розчарування містера Блейка Едвардса, «зірка» відмовилася від цієї ролі, адже 50 років тому образ легковажної Холлі був дуже провокативним. Образ Холлі Голайтлі змогла врятувати принцеса кіно - Одрі Хепберн. А її фінальний поцілунок з Джорджом Пеппардом став подією не тільки у кінематографі, але і частиною історії Нью -Йорка. Місто дбайливо зберегло декорації для цієї сцени: руді коти у провулках та жовті таксі на вулиці.



pic

У матеріалі використані фото з сайту http://www.afisha.uz