У свято Стрітення Господнього у Рівному вже традиційно спостерігали за місцевим "синоптиком". До Рівненського Зоопарку щороку у цей день приходять юні природолюби, аби з науковцями спостерігати за бабаками та їх поведінкою. До слова цьогоріч бабаків будити не довелося, вони прокинулися самі.

Вихованці станції юних натуралістів щороку приходять до зоопарку на Стрітення. Адже у цей день разом з працівниками спостерігають за бабаками, аби спрогнозувати, коли прийде весна. Шестикласник Ілля, вже кілька років спостерігає за тваринами, каже деколи бабаки помиляються, натомість демонструє наукові знання.

Чимало людей завітали до зоопарку на свято вперше. Відвідувачі сподіваються, що бабак сповістить про ранню весну. Головним героям свята працівники зоопарку підготували свіжі овочі. Бабачиха сама виривалася з будинку до клітки поласувати святковим обідом. Тож Соня спрогнозувала ранню весну, до її прогнозів приєднався і товариш. Попри яскраве сонце, бабаки не побачили своєї тіні і спокійно розгулювали вольєром.

Доповнили свято Стрітення закликанням весни, та частуванням наймолодших відвідувачів. Минулого року Соня помилилася. Також спрогнозувала ранню весну. Тінь свою бачила, однак прокидатися не хотіла, працівники зоопарку у 2013 будили бабаків довго. Тому цьогоріч у зоопарку Рівного сподіваються - бабаки будуть правдивими.