У соцмережі Вконтакте уже кілька місяців існує група, котра налічує більше 8 сотень учасників. Переважна більшість з них - рівняни, молодь. Тут вони мають можливість анонімно розповісти про свої таємниці та проблеми. Цікаво, що деякі записи є підставою, навіть, для порушення кримінальних справ.

Чому люди озвучують подібні теми у соцмережах, та чи варто переживати, якщо близька вам людина шукає розради в інтернеті, а не в колі близьких, ми поцікавилися у психологів.

Анна Нижник розповідає: "Тут насправді немає нічого "такого" - просто спроба почути якусь думку про себе (зазвичай наперед вже автор знає, що саме він хоче почути) БЕЗ ризику бути викритим та відкинутим (тому близьким не розповідають). Ризик таких посиденьок лише в тому, що іноді можна ще більше поранитися об відповіді інших, адже відповідають не психологи, а всі питання в більшості - особистого змісту. Це справді швидше мода, спосіб позбутися напруги гуманно і без ризику. Якби ще усвідомлювати, що по той бік екрану теж різні люди з різними думками, які часто лише проектують своє власне уявлення і зовсім не знають ситуації - тоді така форма спілкування взагалі б зійшла нанівець, хоч це було б більш безпечно, це точно. Звісно, шкода що близьким людям вони не можуть відкритися, тому пишуть чужим. Але це вже питання до близьких - як пробудувалися стосунки так, що (особливо) підлітки не довіряють своїм батькам. Та все ж це краще, ніж говорити лише у вузькому колі однолітків - більше розумних думок і шансу їх справді почути та застосувати".

Звичайно, група має певні правила. Не можна пропагувати речі або вчинки, що можуть порушити чинне законодавство, публікувати імена та прізвища, пропозиції познайомитись або вигадані історії.

Декотрі теми, які піднімають у групі, набирають багато коментарів. Цікаво, що політичних та соціальних тем ту майже немає. Зазвичай молодь Рівного радше ділиться проблемами своїх стосунків та власних комплексів. Аби не бути багатослівними, публікуємо кілька історій...



pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic