Зруйновані мости, підтоплені будинки та залиті водою земельні ділянки. Найчастіше саме такі наслідки паводку та повені, які дошкуляють чи не щорічно мешканцям Рівненщини. Як боротися із ними, в області знають не з підручників. Та попри це щораз удосконалюють свої уміння.

Лід може зруйнувати дамбу та підтопити житлові будинки у селищі Городище Рівне нського району. Ситуація надзвичайна, хоч і умовна. Це головна ввідна для рятувальників. Вони тренуються у повній бойовій готовності. Спершу залучивши шляхопрокладач БАТ-2 укріплюють дамби. У той же час група піротехнічних робіт готується до руйнування льодового покриву. Підривають не на повну потужність. Та, кажуть, для навчань цього досить. Рятувальники укріплюють мішками з піском стіни пропускного шлюзу дамби та готуються до відкачування води мотопомпами й евакуації населення.

Рятувальники заспокоюють: Рівне нщина не з тих областей, де можуть існувати серйозні наслідки від танення снігу чи затяжних дощів. Проте їх уміння вже стали у нагоді.

Такі навчання - насправді потрібні, кажуть рятувальники. Адже ситуації, відпрацьовані тут, дозволять швидше приймати рішення під час реальних рятувальних місій.

Дислокації рятувальників на території Рівне нського району радіють і чиновники. Кажуть: невеликі підтоплення, котрі трапляються навесні, ліквідовують спільно.

Справжня загроза повені та паводків на Рівне нщині очікується не раніше березня. Втім, і лютневі плюсові температури не дають рятувальникам розслабитися. Адже за таких обставин лід на річках може рушити й раніше.