Контролювати роботу обласної ради - це право громади, переконують громадські активісти і зазначають: на Рівненщині це право дещо обмежене. Як стимулювати Рівненську облраду працювати відкрито і прозоро, вони взялися вирішити з допомогою самих обласних обранців.

Депутатів обирає громада, а отже саме вона і може їх контролювати. У цьому переконані громадські активісти. Їх стурбувала певна закритість діяльності облради. Особливо: недосконалість сайту обласної ради. Депутати переконують: робитимуть усе, аби ситуація змінилась.

Сайт обласної ради потрапив під справжній артобстріл активістів. Мовляв, там є далеко не вся інформація, яку варто було б розміщати.

Відповідальні за сайт переконують: у наповненні ресурсу керуються законом. Та й тієї інформації, що є, цілком достатньо. Варто не лінуватися її аналізувати.

Усі зауваження та поради щодо удосконалення роботи обласної ради, аби вона була більш доступною та відкритою для громади, активісти пообіцяли доопрацювати та направити у обласну раду. Сподіваються, їх почують.