Понад 152 тисяч гривень пожертв зібрано під час громадського ЄвроМайдану на Майдані Незалежності та в приміщенні ОДА у Рівному, - звітують у прес-службі рівненського Євромайдану.

За період з 22.11.2013 по 1.02.2014 рр. для потреб ЄвроМайдану було зібрано 152 398 тисячі гривень, 2800 одиниць теплого одягу (штани, пальто, рукавиці), 296 хлібин, 170 консерв, 239 за курток, 237 мішків дров, 56 коробок ліків. Кошти витрачалися активістами ЄвроМайдану виключно на потреби, що відповідають цілям ЄвроМайдану: "Це перевезення до Києва, апаратура та обладнання, друк роздаткових матеріалів, виготовлення наліпок, закупівля харчів, води, ліків тощо. Звіт за ці витрати надається громадськості», - про це повідомляє Координаційна рада ЄвроМайдану.

Велику частину коштів потратили для забезпечення перевезення людей та зібраних матеріалів на ЄвроМайдан у Києві — це оплата автобусів з протестувальниками, бензин активістам та оплата автомобілів, що доставляли зібрані на місцях засоби захисту, ліки, продукти та інше.

Станом на 1 лютого 2014 року загалом на всі потреби витрачено 152 398 гривні з благодійних пожертв. З них 15 518 грн використано на друк роздаткових матеріалів, 15 880 грн на апаратуру та обладнання, 28 600 на закупівлю продуктів, 92 400 на перевезення до Києва.

Кошти витрачаються лише на ті потреби, які не можливо забезпечити через допомогу небайдужих громадян. Всі рішення про витрачання коштів приймалися Координаційною радою рівненського Євромайдану. Вся звітність про витрачені кошти є прозорою.

Зокрема, пожертви можна було зробити у прозору скриньку на майдані Незалежності в Наметовому містечкута та в приміщенні ОДА у інформаційному центрі рівненського Євромайдану.

"Звітуватись - це найменш цікава, але просто необхідна робота. Ми довго підбивали підсумки по зібраним коштам та по різним статтям витрат. Насправді, лише тепер ми можемо говорити про ефективність використання коштів. 150 тисяч гривень - це велика сума, і використані вони були максимально ефективно. Дуже важливо врахувати те, що величезну допомогу рівняни надали Євромайдану речами, продуктами, дровами, різними послугами, і навіть простою дружелюбністю. Координаційна рада Євромайдану Рівного дякує всім, хто весь цей час створював підтримку. Дякуємо кожному, хто зробив свій внесок у нашу спільну справу." - прокоментував координатор студентського руху рівненського Євромайдану Андрій Логащук.

pic