Троє зловмисників упродовж місяця обікрали сім помешкань рівнян на загальну суму 350 тисяч гривень. Злочинці «працювали» не лише в обласному центрі, а й у районних.

Особливих «наводок» у злодіїв не було. Вони оцінювали заможність людей по зовнішньому вигляду квартири. А саме чи є пластикові вікна у помешканні та кондиціонер. Обкрадали зазвичай квартири на окраїнах міста.

У квартири крадії потрапляли шляхом злому серцевини замка. Забирали у людей гроші та золото і втікали. Чоловіків затримали на гарячому коли вони обібрали квартиру у місті Острог. Непрохані гості саме виходили із награбованим коли їх зустріли міліціонери.

Встановлено, що гастролери обкрадали помешкання у всій Західній Україні. Тепер їм загрожує в’язниця. Санкція статті передбачає до шести років за гратами.

З так званим професіоналізмом також можна боротися, впевнені фахівці. Для цього потрібно берегти своє помешкання від крадіїв. Перш за все поставити хороші вхідні двері.

І додає, у дешевих дверях не лише без будь яких зусиль можна зламати замок, а й їх можливо відкрити як то кажуть ногою.

Звісно, хороші вхідні двері дешевими бути не можуть, кажуть фахівці. Бо їхня ціна відповідає якості.

Та не лише хороші двері можуть вберегти ваші помешкання від крадіїв. Правоохоронці радять встановлювати у квартирах сигналізацію, на нижніх поверхах - грати на вікна і відразу телефонувати за номером 102 якщо бачите підозрілих осіб біля свого будинку.