Батьки загиблих у аварії дітей, поблизу села Шостаків Рівненського району просять журналістів завтра прийти на судове засідання.

Нагадаємо, страшна аварія сталася близько 2 години ночі 16 червня поблизу села Шостаків Рівне нського району. Автомобіль збив п`ятьох молодих людей.

Троє з них загинули від отриманих травм загинули на місці пригоди : 17-річна Ірина, учениця рівненської ЗОШ №12, 19-річний студент РДГУ Юрій з села Пересопниця та 24-річний Андрій з села Пересопниця.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили, що пішоходів збили на автомобілі "Сітроен Джампер". Підозрюваного, 32-річного рівнянина Ігоря, підприємця, затримали у порядку статті 208 КПК України.

Судовий процес тривав більше півтора року. За цей час було доведено, що водій знаходився у нетверезому стані, намагався приховати сліди злочину та не надав жодної допомоги потерпілим.

Відомі обставини кривавої ДТП за участі п'яного водія біля села Шостаків [Подробиці]

Більше того, за словами батьків, діти яких загинули та постраждали у ДТП, сам винуватець трагедії досі не вважає себе винним.

- Ми чекаємо від суду справедливого рішення. Людина, що вчинила такий страшний злочин має понести за це покарання. Насамперед, ми обурені тим, що сьогодні прокурор Олександр Гуменюк, який був присутнім на засіданні просив у суду зменшити термін тюремного ув`язнення від 10 до 7, 5 років. З його слів, прохання про зменшення терміну надійшло "зверху". - каже Інна Кидун.

Вирок у цій справі Рівне нський районний суд (вул. Дубенська, 25 Б) виноситиме вже завтра, 7 лютого о 12 годині. Батьки сподіваються, що присутність журналістів таки стимулюватиме прокурора вимагати законного покарання, а суд - винести правове рішення.