Розпізнати аутизм у дітей раннього віку відтепер зможуть не лише лікарі але й самі батьки. Сьогодні рівнянам на спеціалізованому семінарі презентували посібник, в якому докладно розписані всі ознаки цієї хвороби. Озброївшись знаннями, впевнені фахівці, не лише лікарям але й батькам буде легше діагностувати хворобу самостійно.

Сьогодні на Рівне нщині зареєстровано більше шести десятків дітей, хворих на аутизм. Втім фахівці стверджують дітей у рази більше, проте їх хвороба лишається не ідентифікованою. А це в свою чергу унеможливлює їх адаптацію у суспільстві.

Сьогодні у Рівному 9 шкіл проводять інклюзивне навчання. Діти-аутисти ходять до спеціалізованих садочків. Втім фахівців, які б працювали із аутистами дуже мало.

Тому навчальний посібник з аутизму організатори семінару планують безкоштовно розповсюдити серед педіатрів Рівного та залишити по кілька примірників у бібліотеках міста. Аби кожний з батьків, хто має якісь сумніви щодо здоров'я власної дитини зміг ознайомитися з матеріалами та основними симптомами хвороби.