Костопіль перетворюється на Венецію. Тут не вистачає лише гондол, бо води вдосталь. Вона стоїть у подвір"ях людей ще від Великодня. Люди рятуються як можуть. Хто землі підвезе, а хто відкачує воду спеціальним насосом. Не допомагають людям лише місцеві та обласні чиновники. Кажуть, причина на це проста - для порятунку затоплених у бюджеті просто не вистачає коштів.

Сильні зливи затопили Костопіль. Люди на кількох вулицях живуть просто у воді. Ніна Козачок бідкається, на її городі та в хаті вода стоїть від Великодня, ще й прибуває. Каже, всі харчі з підвалу пропали, знищений вже і цьорічнйи врожай. Затоплений і хвіл з літньою кухнею.

На цій вулиці затоплений навіть водогін. Тому аби відремонтувати чи замінити вдома труби місцевим доводиться мало не занурюватися під воду. Щоб закрити головний кран.

Олексій Оліферук вже сорок років мешкає у Костополі. Каже, тридцять з них - на воді. Розповідає, для того, щоб на подвір"ї була хоч якась городина, придумав спеціальний пристрій. Ним і відкачує воду.

Міський голова Костополя біди підтоплених городян знає. Втім допомогти, не може. На осушування грунтів у бюджеті не має коштів.

Лише проект для відводовідведення коштує понад мільйон гривень. Найближчим часом на них ніхто не сподівається, тому люди з бідтоплених вулиць чекають сонця.