Народний депутат від Рівненщини та почесний Президент Національного університету водного господарства та природокористування Микола Сорока звернувся до Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради та Голови Комітету ВР України з питань бюджету з проханням передбачити в Державному бюджеті на 2014 рік кошти для свого ВИШу гроші в сумі 11 млн. грн. для реалізації заходів з проведення реконструкції систем теплопостачання, гарячого водопостачання та електропостачання.

Про це повідомляє Fondsoroka.info.

Нардеп занепокоєний тим, що витрати на послуги з енергозбереження та водопостачання у навчальному закладі складають левову частку видатків університету. Тому планує провести реконструкцію систем теплопостачання, гарячого водопостачання та електропостачання та облаштувати автономну котельню на базі існуючої будівлі майстерні-котельні та автономної системи водопостачання об'єктів студмістечка. А коштуватиме така реконструкція 11 млн.грн., орієнтовний термін окупності – 1,5 роки.

А щоб убити двох зайців колишній ректор пропонує поєднати приємне із корисним, і у новій котельні дозволити студентам що навчаються за напрямами “Теплоенергетика”, “Будівництво” спеціальностей “Теплогазопостачання та вентиляція” і “Водопостачання і водовідведення”, проводити практичні та лабораторні заняття з метою закріплення теоретичних знань та набуття практичного досвіду.