Адже Рівне чи не єдиний обласний центр України, який не має професійних гравців. Кілька років тому через фінансову скруту розпався місцевий "Верес". Створити нову команду планують на базі чемпіона області з футболу оржівського ОДЕКу. Про це сьогодні повідомив голова Рівненської обласної федерації футболу Михайло Кривко.

Поставленні на сезон завдання Рівне нська обласна федерація футболу виконала. Принаймні, так стверджують самі функціонери цієї організації. За минулий рік у різного роду змаганнях під егідою федерації футболу Рівне нщини взяло участь 89 команд, в яких виходили на поле понад дві тисячі спортсменів. Крім того обласна аматорська команда вперше стала чемпіоном України.

Окрім обговорення ситуації, яка склалася з футболом на Рівне нщині , голова федерації нагородив кращих футболістів, тренерів та функціонерів за підсумками року, що минув. Спеціальний кубок отримав і президент футбольного клубу "Славія" Горислав Літвінчук. Ветерани цієї команди посіли друге місце у Чемпіонаті України.

Ще однією новиною на підсумковому засіданні стало повідомлення, що вже в наступному сезоні на Рівне нщині може з'явитися професійна футбольна команда.

Але для того щоб Оржівський ОДЕК зміг закріпитися у професійному футболі потрібна і відповідна база. Саме її створення обіцяють чиновники, стане одним з ключових питань, які вирішуватимуть цьогоріч рівненські футбольні функціонери.