Адже з початку року їх було вже більше двадцяти. Це питання сьогодні обговорювали на оперативному засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про що домовились знає Олександр Туз.

Трагедія. що сталася 4 січня у Шпанові, сколихнула усію Рівне нщину. Вогонь забрав життя двох дітей місцевого священника.

Трагедію, за даними рятувальників, попередньо спричинило порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення. Це найпоширеніша цієї зими причина загорянь у помешканнях. З початку року вогонь вже забрав життя 8 жителів області. З першого січня на Рівне нщині сталося 24 пожежі.

Ситуація, яка склалася на Рівне нщині обурила обласне керівництво. Заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Володимир Новак каже, попри профілактику, населення недостатньо проінформоване про основні заходи безпеки.

Начальник головного управління ДСНС у Рівне нській області Володимир Оглобля переконує, причиною більшості пожеж, які трапились з початку року став людський фактор. А роз'яснювальну роботу з людьми рятувальники ж проводять круглий рік.

Про необхідність бережного поводження з вогнем рятувальники знову розповідатимуть під час спільних рейдів. Основну увагу приділятимуть багатодітним та неблагополучним сім’ям, а також самотнім літнім людям. Не про страшні наслідки і трагедії, а більше про правила і застереження обіцяють інформувати жителів області і через ЗМІ.