Учасникам регіональних "євромайданів" варто самоорганізовуватися в загони самооборони і власноруч затримувати правопорушників.

Про це заявив член правління правозахисної організації Інститут Республіка Михайло Лебедь під час символічного прес-брифінгу рівнян <<Захистимо себе самі!>> біля Рівне нської міськради, який сьогодні був проведений на знак солідарності з побитим в центрі Рівного активістом місцевого "Євромайдану".

"Міліця не реагувала на телефонні дзвінки Віталя Примака близько 20 хвилин - доти, доки Віталія не побили нападники", - каже правозахисник і наголошує, що це далеко не перший в Україні випадок побиття та каліцтва активістів "євромайданів" невідомими зловмисниками за останніх півтора місяці.

Михайло Лебедь також наголосив, що ст.207 Кримінального процесуального кодексу дозволяє людям без міліції власноруч затримувати правопорушників при вчиненні, замаху на, або після вчинення кримінальних злочинів.

Нагадуємо, що одного з лідерів рівненського Майдану вчора вночі побили двоє невідомих. Зараз Віталій знаходиться у нейрохірургічному відділенні міської третьої поліклініки.