З 1 січня у центрі Рівного, на перехресті Соборної, Чорновола та Міцкевича, розміщено дорожній знак "Рух механічних транспортних засобів заборонено". Такий же знак встановили і в районі пивзаводу: Соборна-Дубенська.

Згідно з ПДР України http://pdd.ua/ua/33/3.2/) Знак 3.2 "Рух механічних транспортних засобів заборонено".

Не поширюється дія знака:

- на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами; - за наявності під ним таблички на водіїв-інвалідів, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Інвалід»; - на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

Зона дії знака — від місця встановлення до найближчого перехрестя за ним, а в населених пунктах, де немає перехресть,— до кінця населеного пункту. Дія знака не переривається в місцях виїзду з прилеглих до дороги територій і в місцях перехрещення (прилягання) з польовими, лісовими та іншими дорогами без покриття, перед якими не встановлено знаки пріоритету.



pic

Дорожній знак «Проїзд заборонений» на вулиці Соборній встановлений незаконно?



pic

pic

Нагадаємо, у Рівному з 16 січня 2012 року обмежили рух Соборною, від перехрестя на вулиці Княгині Ольги до перехрестя на вулиці Дубенська для приватного транспорту. Центром дозволили їздити лише маршруткам, тролейбусам, таксистам та людям, котрі проживають на вулиці Соборній.