За східним календарем 2014 рік - це рік Коня. Але коня не простого, а синього , дерев'яного ще й небесного. У численних порадах астрологи розповідають, що має бути на столі, який одяг найкраще підійде для зустрічі Нового року.

Новий рік в нас асоціюється з боєм курантів гімном та шампанським 1 січня. Хоча дослідники кажуть в українських традиціях новорічне свято одне з найбільш таємничих, урочистих і родинних , яке здійснює мрії кожного, хто вірить у дива і попросить.

Нині Новорічну ніч рівняни святкують здебільшого в сімейному колі, хоча дехто полюбляє і креативні пропозиції святкування, запевняють шоумени.

Уже наприкінці січня, прийдешнього, 2014-го року настане у нас і рік Синього Коня, вже за східним календарем. Символ нового року уособлює щедрість і достаток. Коня поважають і люблять за благородство, витривалість і доброту. Стародавні китайські астрологи вважали коня символом природної енергії і величезної фізичної сили.

Експерти запевняють, що до коника потрібно ставитись з турботою і ласкою, тоді він відповість взаємністю на увесь рік.

Новий рік варто зустрічати з рідними та близькими. Звичайно вступати в Новий рік потрібно в прибраному будинку і головне, з чистими думками.