На десятиденний курс приїхали одинадцять родин з дітками-аутистами з різних куточків України. Фахівці розробили комплексну програму, аби родини почувалися комфортно, навчилися самі вирішувати проблемні питання, та головне здобули новий досвід і допомогли дітям.

Корекційний табір для дітей-аутистів працює вже кілька років. Вперше його організували взимку. Ініціатори розповідають, зазвичай зустрічалися влітку, сподіваються після занять двічі на рік родини з аутистами почуватимуться значно краще.

Фахівці наголошують результати роботи видно вже за три дні. Діток у таборі поділили на дві групи - мовних і не мовних. Адже усі вони потребують особливого підходу під час занять. Їм найскладніше адаптуватися в суспільстві та сприймати реальність в цілому, а не частинками.

У програмі табору всесторонні заняття - дзюдо, кінезі-терапія, арт- і музико- терапія, розвиток мовлення. Спеціалісти запевняють, головне батькам не опускати руки.

Діток-аутистів свідомо змушують працювати у колективі. Шестирічний Родіон після дзюдо втомився.

Мама Родіона розповідає він відвідує басейн, заняття іпотерапії та легоцентру. Усе, аби покращити стан хлопчика та адаптувати його до життя у суспільстві.

У таборі діткам та їхнім батькам окрім занять підготували і повноцінні розваги зустрічі Нового року.