Як змінювалося Рівне упродовж трьох століть вирішили показати рівненські митці. Фотохудожник Олександр Харват презентував нову ідею, видавництво фотоальбому "Рівне на картинах художників 18 -21 століть". У такий спосіб прагне показати як розвивалось місто, змінювалось, і нагадати про художників, які увіковічнили цей поліський край.

Старе Рівне зникає, стурбовані місцеві митці. Тому вирішили зібрати наявні твори художників і об'єднати їх в одному фотоальбомі. У такий спосіб покажуть розвиток, та зміну Рівного упродовж трьох століть.

До нового видання увійдуть картини і сучасних митців, і менш відомих. Головне показати історичну цінність, яку вже втратили, і звернути увагу історичні пам'ятки, які ще залишилися.

До роботи над альбомом запросили і київського художника. Упродовж трьох днів Володимир Гарбуз малюватиме пейзажі міста, які теж увійдуть до книги.

Мистецтвознавці наголошують фотоальбом не просто відобразить історію міста, а й покаже настрій і душу митців у різні часи. Вже нарахували понад двадцять художників.

Випуск фотоальбому планують на березень. Однак долучитися до його видання можна вже сьогодні придбавши подарунковий сертифікат, а згодом обміняти його на нове видання. Олена Семенович, Артем Лаговський, новини Рівного